Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Test vagy lélek tesz fenntarthatatlanná?

2021.04.29. @ 08:00 17:00

Részlet Dr. Victor András: Fenntartható életstratégiák című kurzusának 2. témájából:

“Egyenlőtlen társadalomban gazdagnak lenni is rosszabb.” – idéz Dr. Victor András R. Wilkinson – K. Pickett: The inner level című írásából a “Sorsunk vagy bűnünk a fenntarthatatlanság?” téma során.

Minél nagyobb egyenlőtlenségek vannak egy társadalomban, annál inkább rögzül az egyes társadalmi szinteken lévők helyzete, az egyes szintek közötti mobilitás egyre lehetetlenebb, fokozódik a státuszharc, nő a stressz.

A professzor állítja, önmagában nem az a baj, ha az emberek lehetőségekben, vagyonban nem egyenlő szinten vannak. Az egyenlőtlenség erőfeszítésre is késztethet, a lejjebb lévőt motiválhatja, hogy utolérje a nála feljebb lévőt. Persze csak akkor, ha reális, hogy utolérheti.
De ma olyan nagy egyenlőtlenségek vannak az egyes rétegek között, hogy aki lentebb van, meg sem kísérli, hogy feljebb kerüljön, mert az reménytelen, kilátástalan küzdelem lenne és nem sikerülne.

A rendszerszinten növekvő stressz nem csak a szegényeket érinti. Ma már a gazdag rétegek között is akkora különbségek vannak, hogy a még magasabb szintre való jutás esetükben sem opció, így az elégedetlenség, a frusztráció általános létállapottá válik anyagi helyzettől függetlenül.

Ha meghallgatnád az első órát, írj a tamogatas@8kalapitvany.hu e-mail címre, és hozzáférhetővé tesszük számodra a videót.
Ha módodban áll a kurzusért 2000 Ft-os adományt fizetni, azzal azt segíted, hogy a továbbiakban is szervezhessünk tudásátadó eseményeket.

A kurzus 3. órájára május 3-án, 18.00 órától kerül sor:
“Test vagy lélek tesz fenntarthatatlanná?” címmel.

Hogyan zajlik majd a kurzus?
Online formában, zárt Zoom-tanteremben.

Az esemény fizetős, az ár egy alkalomra vonatkozik.

További dátumok:
2021. május 10., 17., 31.

Szeretettel várunk a kurzus 3. óráján!