Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Magyarország 2030 – Beszélgetés Filippov Gáborral

2020.10.20. @ 19:00 - 21:00

2030-ig még három országgyűlési választás lesz Magyarországon, de a következő, nagyjából másfél év múlva esedékes időpontig is alig látunk. A közhangulat romlik, minden teljes káosz, egymást érik a közéleti botrányok. Sokaknak lehet ez az első gondolata, amikor Magyarország jövőjéről elmélkedik.

Jövőképet vizionálni többnyire saját életünk és a közélet történésein keresztül tudunk, ami a jelen adottságai, a közhangulat alapján meglehetősen borúsnak mutatkozik.

Amikor szeptember 15-én a 24.hu közölte a “Melyikünk nem érdekelt abban, hogy aki szegény családba születik, ne szegény családban haljon meg?” címmel Filippov Gáborral készített interjút, a hirfalamon tucatnyi megosztásban jelent meg a cikkből kiemelt gondolat:

“nem lehet cselekedni, ha az ember nem optimista akár a józan ész ellenében is.”

A cikk olvasását követően azonnal elhatároztam, Filippov Gábor történészt újra meghívom a szalonba, hogy, mint az Egyensúly Intézet egyik alapítója nyújtson betekintést terveikbe, meséljen indíttatásuk okairól és beszélgethessünk az Agytröszt által kialakított stratégiai tervről, amelynek a fő pontjait itt találjátok:

„• Első feladatunk a tudására büszke, együttműködni képes közösség megteremtése, a jövőbe tekintő, pozitív nemzettudat megerősítése.

• Második lépésként ki kell alakítanunk a magyarok rendezett, fenntartható életének kereteit, hogy Magyarország tíz év múlva is élhető hely legyen, és polgárai szabad, biztonságos és tiszta környezetben élhessék az életüket.

• Harmadik feladtunk az, hogy a fizikai infrastruktúra helyett elkezdjünk végre legfontosabb közös kincsünkbe, az emberi erőforrásainkba fektetni: oktatásba, képzésbe, a szegénység csökkentésébe, egészségi állapotunk és általában életkörülményeink javításába.”

A teljes anyag rövid verziója a következő linken érhető el:
https://egyensulyintezet.hu/wp-content/uploads/Magyarorsz%C3%A1g_2030_vezet%C5%91i.pdf

A 24.hu interjúját itt találjátok:
https://24.hu/belfold/2020/09/15/filippov-gabor-egyensuly-intezet-agytroszt/?fbclid=IwAR3NxrUH5aKByjNn_YWaAVrvpFr65IqnPN2DD3tOiHWyGMnpnqKT7LnHC_k

Volt egy podcast adás is, amelyet itt hallgathattok vissza:
https://www.valaszonline.hu/2020/09/17/balazs-zoltan-filippov-gabor-egyensuly-intezet-podcast-hetivalasz39/?fbclid=IwAR1UdPaXRCSb0EdFxJnJjimxlsy-fVkiLtEGoORqEpYl8k4Og9BSeBPHUck

Részletek

Dátum:
2020.10.20.
Időpont:
19:00 - 21:00
Esemény kategória:

Helyszín

Körúti Szalon
Erzsébet krt. 54.
Budapest, Magyarország
+ Google Térkép