Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Hogyan segíts a szorongó kamasznak?

2021.09.20. @ 08:00 17:00

Minden oktatási szakértő, mentális egészséggel foglalkozó szakember egyetért abban, hogy a koronavírus-járvány miatti bezártság, szeparáltság komoly szorongásos problémákat okozott az életkori sajátosságaik miatt eleve hullámzó hangulatú kamaszok körében (is). A járvány olyan helyzetben ért el minket, amikor amúgy is tele voltunk aggodalommal és tanácstalansággal a klímaváltozás kapcsán. A klímaszorongás és covidszorongás kifejezéseket létrehozó helyzet kezelésére a szakértők szerint a leghatékonyabb eszköz a róluk való beszélgetés, azokkal a szembenézés, tudatosításuk.

A 8K Alapítvány olyan közösségfejlesztő programokkal, aktivitásokkal készül a 2021-2022-es tanévre, amelyek új célokat, értelmet és kereteket adhatnak a diákok mindennapjainak.

A tanév fő pedagógiai célja, hogy fejlessze a diákok mérlegelési és döntési képességét. Tapasztalataink szerint a szorongások oldását segíti, ha képesek vagyunk különbséget tenni, hogy mire vagyunk befolyással és mire nem, vagyis mikor érdemes cselekedni és mikor alkalmazkodni.

A tanév programjairól, kezdeményezéseiről beszélgetünk partnereinkkel közösen a Kamaszfesztivál projektismertető eseményén, amelyet Dr. Streidl Terézia, pszichológus, a 8K Alapítvány kurátora vezet fel olyan kérdések áttekintésével, mint pl:

– mit jelent a kamaszkori szorongás, meddig természetes életkori sajátosság és mikortól igényel fokozott figyelmet;
– milyen típusú szorongásos tünetek a leggyakoribbak;
– mik a legnagyobb veszélyek, amelyek a korosztályt érintik;
– mit tehet a szülő és milyen eszközei vannak a pedagógusnak;

Az eseményen Gigler Dórával, a @WWF Hungary környezeti nevelési szakértőjével, a @Junior Achievement Magyarország és a @PDSZ képviselőivel, valamint a @Tini vagyok weboldal főszerkesztőjével, Dr. Klujber Valéria gyermekorvossal beszélgetünk a kamaszokról.

A beszélgetést Nagy Anita, a 8K Alapítvány ügyvezetője vezeti.

A beszélgetést zoom-on készítjük és Facebook live-n közvetítjük.

A részvétel ingyenes, de támogatást a következő számlaszámon elfogadunk:

8K Alapítvány
16200247-10013584

A Kamaszfesztiválról itt tudhattok meg többet: